PROGRAMVÁLTOZÁS! Szeptember 27., 16 óra: Az Erdélyi Helikon írói

Az új “tanévben” is havonta, minden hónap második szerdáján tervezzük a találkozót az irodalombarátokkal, az önképzésre nyitott érdeklődőkkel. A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre szeptember 13-án 16 órakor* a városi könyvtárban tartja következő összejövetelét. A téma: Az Erdélyi Helikon írói. Minden érdeklődőt várnak a szervezők. FIGYELEM, PROGRAMVÁLTOZÁS!  A szeptember 13-ra tervezett olvasókört a tagok kérésére elhalasztottuk, […]

Elolvasom az egész cikket! PROGRAMVÁLTOZÁS! Szeptember 27., 16 óra: Az Erdélyi Helikon írói

Olvasókör: az Erdélyi Helikon közösség és alkotói

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre június 14-én 16 órakor a könyvtárban tartja következő összejövetelét. Téma: “Erdély az én hazám” /Kuncz Aladár/. Az Erdélyi Helikon közösség és alkotói. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Elolvasom az egész cikket! Olvasókör: az Erdélyi Helikon közösség és alkotói

Deák Kristóf: Mindenki – az olvasókörben

A nyugdíjas pedagógusok egyesületének Justh Zsigmond olvasóköre április 12-én 16 órakor tartja következő összejövetelét a könyvtárban. Téma: Deák Kristóf rendező Mindenki című Oscar-dijas filmje. Minden érdeklődőt várunk!

Elolvasom az egész cikket! Deák Kristóf: Mindenki – az olvasókörben

200 éve született Arany János

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre 2017. március 8-án 16 órakor a városi könyvtárban tartja következő összejövetelét. Téma: “Nekem áldott az a bölcső, mely magyarrá ringatott” 200 éve született Arany János  Mindenkit szeretettel várunk! Facebook-esemény

Elolvasom az egész cikket! 200 éve született Arany János

Homérosz eposzai – nőkről nemcsak nőknek

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre február 8-án 16 órakor a városi könyvtárban tartja következő összejövetelét. Téma: “Mert hiszen nincs soha szebb és nincs derekabb sem, mint amikor egymást értő szívvel él férj és nő…” Homérosz eposzai – nőkről nemcsak nőknek Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  

Elolvasom az egész cikket! Homérosz eposzai – nőkről nemcsak nőknek

Olvasókör: Az ember tragédiája

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre 2017. január 11-én 16 órakor tartja következő összejövetelét a könyvtárban. Téma: “Szerelem és küzdés nélkül mit ér / A lét.” Gondolatok Madách Imre művéről, Az ember tragédiájáról. Minden érdeklődőt várnak a szervezők.

Elolvasom az egész cikket! Olvasókör: Az ember tragédiája

“Óvakodj az olyan vécéfaltól, amelyik nincs telefirkálva”

  A Nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének tagjai 2016. december 14-én 16 órakor találkoznak a városi könyvtárban. Téma: “A pénz nem beszél, hanem káromkodik.” Bob Dylan – az új irodalmi Nobel-díjas.  Minden érdeklődőt várnak a szervezők.  

Elolvasom az egész cikket! “Óvakodj az olyan vécéfaltól, amelyik nincs telefirkálva”

Nyáry Krisztián és a magyar nyelv napja

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre november 9-én 16 órakor a városi könyvtárban folytatja Nyáry Krisztián könyveiből a legérdekesebbnek ígérkező portrék bemutatását, valamint nyelvi játékos kvízzel a magyar nyelv napjáról is megemlékeznek. Az érdeklődőket várja az olvasókör!  

Elolvasom az egész cikket! Nyáry Krisztián és a magyar nyelv napja

Olvasókör Nyári Krisztiánnal

A nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasóköre 2016. október 12-én 16 órakor a városi könyvtárban tartja következő összejövetelét. Téma: Nyári Krisztián Igazi hősök és Merész magyarok című kötetei. Szeretettel várnak minden olvasni és az olvasottakat megbeszélni szerető érdeklődőt a szervezők.  

Elolvasom az egész cikket! Olvasókör Nyári Krisztiánnal