Állományellenőrzés, 2015.

Április elején egy hosszabb előkészületet követően nekiláttunk a könyvtári állományunk teljes körű ellenőrzéséhez, ami bizony nem kis meló. Az ide vonatkozó jogszabály – ínyenceknek: 3/1975. (VIII. 17.) KM-PM együttes rendelet – elég konkrétan meghatározza, hogy milyen időközönként kell leltároznunk, azt csak annyival egészítenénk ki, hogy az elmúlt években folyamatosan napirenden volt az állományellenőrzés kérdése, azonban – az egyébként igen hasznos és sikeres pályázatunk miatt – sosem voltunk annyian, hogy ezt a napi munka mellett felelősséggel bevállalhattuk volna. Mostanra azonban a pályázat lefutott, újabb még nem indult, és szerencsére több közfoglalkoztatott is segíti a munkánkat, így végre valóban elkezdhettük a munkát.

Mivel a raktárban kezdtünk, eddig mindez anélkül történt, hogy az olvasóink ebből bármit is észrevehettek volna. A hét elején azonban végre felköltöztünk az emeletre, és ez most a Családi könyvtár átmeneti és részleges lezárásával jár. A munka meglehetősen jó ütemben halad – szerencsére a nagyobb technikai és egyéb galibák elkerültek minket, kop-kop-kop – így a jövő héten várhatóan már újból használható lesz a Családi könyvtár, ugyanakkor egy másik állományrészt időlegesen lezárunk. És ez így megy majd egészen addig, amíg az utolsó „kallódó” könyvet is leellenőrizzük.

Megértésetek és türelmeteket ezúton is nagyon köszönjük. Amit ígérhetünk: a mostani, reményeink szerint apróbb kényelmetlenségekért cserébe még pontosabb könyvtári szolgáltatásokat tudunk majd nyújtani a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük