Az orosházi beatfesztiválok története

Az 1970-es években nem csupán Orosházán, de országszerte több könnyűzenei fesztivált rendeztek hazánkban. A magyar könnyűzene így követte a külföldi rockzenei trendeket, a 60-as évek végének monterey-i, woodstocki, altamonti fesztiváljait.

Az első orosházi beatfesztivált 1974-ben rendezte meg az akkori Petőfi Művelődési Ház, majd ezt az eseményt még több seregszemle követte az évtized során, sőt a hatos sorszámú megmérettetés már 1981-re esett.

Az orosházi fesztiválok megálmodója, fő szervezője, motorja Benkő Péter Benedek a művelődési ház munkatársa volt, aki 1978-ig vitte ezeket a rendezvényeket. Április 26-án kedden 17 órától vele, illetve két akkori muzsikussal, Bánfi Antallal és Csizmadia Bélával fog beszélgetni a fesztiválok titkári teendőit akkor ellátó Varga Zoltán, későbbi könyvtárigazgató, országgyűlési képviselő.

A beszélgetős est keretében reméljük újra találkoznak majd régi zenészek, zenésztársak, és feleleveníthetjük a beatfesztiváloknak és így annak a kornak a sajátos hangulatát.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Facebook-esemény

beatfesztival_plakat_2016

április 20, 2016

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük