Nyertünk és nyertünk!

A tavalyi évünk (és egy kicsit a 2016-os év második fele is) nem kevés részben különböző pályázatok írásáról is szólt a könyvtárunknak. Igyekeztünk minden lehetőséget megragadni, és a különféle kiírások szempontjaihoz igazodva újabb és újabb ötleteket megfogalmazni. Célunk minden pályázat benyújtásakor az volt, hogy még több, még színesebb és még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk a könyvtár használóinak.

Örömmel jelenthetjük, hogy az elmúlt napokban két lépéssel is sikerült közelebb kerülni céljainkhoz.

A múlt héten kaptuk meg az értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumától, miszerint a Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért c. felhívásra benyújtott, EFOP-3.3.2-16-2016-00285 azonosítószámmal nyilvántartott támogatási kérelmünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője 14 989 122 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A pályázatban hét oktatási intézménnyel kötöttünk együttműködési megállapodást, akikkel felsorolni is nehéz, mennyi közös projektünk lesz 2018 áprilisa és 2019 augusztusa között. Hogy csak néhány példát említsünk: népi értékeink megismerése, digitális eszközhasználat, Harry Potter tábor, társas- és egyéni játékok, játék és tanulás, írás- és könyvtörténet, szövegértés fejlesztése, problémamegoldás serdülőkorban, zenei vetélkedő. Természetesen a későbbiekben ennél bővebben is megismerhetitek majd a pályázat tartalmát.

A mai napunkat pedig a Nemzeti Kulturális Alap levele aranyozta be, melyben értesítettek bennünket, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár arculatának kialakítására benyújtott pályázatunk 493 465 Ft támogatásban részesül. A pályázat segítségével szeretnénk elérni, hogy a hozzánk bármilyen felületen eljutó használó harmonikus, ismerős környezettel, képpel találkozzon. Szintén csak a legfontosabbakat említve: szakember segít majd az arculati elemek kialakításában, megtervezésében, megújul majd az olvasójegyünk, a könyvtár szolgáltatásait bemutató kiadványt készítünk majd, megújulnak a feliratok a polcokon, ajtókon, ablakokon, készül új roll up, a könyvtárosoknak passztartó, az olvasóknak pedig kitűző. A támogatási szerződés megkötése után (180 napon belül) itt is elindul a megvalósítás.

Örülünk, és örömünk akkor lesz a legteljesebb, ha ti is velünk örültök. Itt, a könyvtárban, ahol az olvasó terem(t).

  • Gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!
    Erőt és kitartást kívánok a megvalósításhoz!
    Üdv: Déni

  • Gratulálok, további sok sikert és olvasót kívánok!
    Üdvözlettel: Palyovné Éva

  • Szeretettel gratulálok a sikeretekhez. Sok örömet, és jó munkát kívánok a célok eléréséhez.
    Üdvözlettel: Palkóné Márta

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük