Rohadtszeméttirpákok

Nem kis égés manapság kijárni focimeccsre Orosházán. Meg piszokul elkeserítő néha. De tudod, nem a játék miatt. Ami azt illeti, tegnap például egész jól játszottunk a bajnokaspiráns Nyíregyháza ellen, és ha nincs az a remekbeszabott szabadrúgás a 17. percben, minimum egy pontot itthon is tartottunk volna. Nem, a játékkal nincs semmi baj, viszont a szurkolás…

A szurkolást eleve tehetjük idézőjelbe, nálunk olyan nincs. Hiába van kint 7-800 néző, azok nagy része tényleg csak néző (ilyen vagyok én is, bevallom), másik része viszont bunkó néző. Szurkolás? Ugyan. Viszont ha valamelyik játékosunk egy labdát elad, olyan tanácsokat kap, amik még egy blogon sem idézhetők, a nyomdafestékről nem is szólva. Bíztatni őket? Nemán. Szidni kell őket, a béna játékosainkat, az ellenfél játékosairól, edzőjéről nem is beszélve, hadd tudják meg ők is, hogy szurkol az orosházi. Rohadt szemét, kurva anyád, kurva anyád, rohadt szemét! És míg a másik oldalon a nyíregyházi táborban zengenek a rigmusok, a nótázások, az ugri-bugri, nálunk az idült alkoholista drukkerbácsik még mindig kurvaanyádat üvöltenek, és állati komolyan gondolják, látva eltorzult fejüket.

Van persze még bíró, partjelző, ja, és el ne feledjem, egy színes bőrű játékos is az ellenfél csapatában, direkt, mintha provokálnának minket.

Ha ezek a „tirpák” (mert persze ez a jelző is nagyon ment a lelátón) játékosok és drukkerek hazamennek a Nyírségbe, lesz miről mesélniük otthon. Egy szép gólról, két jó kapusról, egy majdnem öngólról… meg az orosházi kultúráról.

március 11, 2007

  • Tetszett az írásod, teljesen egyet értek veled!Sajnálom, hogy nem az OFC oldalára került.
    Egyébként néha, amikor a játékvezetőt kell osztályoznom,kétségeim vannak, hogy csak én láttam másként a történéseket mint a többi néző?Tegnap például a lefújás pillanatában Koncz Zsolti játékosunk eltorzult arccal szidta a játékvezetőt és néhány sportvezetőnk is, a „szurkolókról”nem is beszélve.Ennek ellenére én 7-es osztályzatot adtam neki, egyedül a kiállítás volt kicsit szigorú, bár közelről biztos jobban lehetett látni a szándékosság tényét.

  • Igen, nagyon nehéz objektívnek maradni, tudom. Ami konkrétan a szombati esetet illeti, szerintem a kiállításhoz nem férhet kétség, Jakab nyújtott lábbal szállt bele a kapusba. Biztos vagyok benne, hogy nem volt szándékos, de akkor is, ez piros.
    Komolyabban max a gól előtti szabadrúgást lehet számonkérni a partjelzőn, de még ha igazságtalan is volt a szabad, azért még ki lehetett volna védenie Tóth Zolinak.
    Amúgy meg jók voltunk, szerintem inkább a Nyíregyházának van miért aggódnia, ilyen játékkal nem hiszem, hogy lesz keresnivalójuk az NB I-ben.

  • megint nyertünk, ronggyá áztunk, de megint nyertünk: az OFC nagyon elverte a Makót, és harmadik az NB II-ben!!!

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük