Olvasói állapot

Újulunk, újulunk. Most a könyvtár honlapjáról beszélek, ahol egy nagyszerű lehetőséggel bővült online szolgáltatásaink sora.

A lényeg. Honlapunkon már jó ideje lehet keresgélni a könyvtár elektronikus katalógusában, tudjuk. Ezentúl azonban már nem csak a könyvtár állományában lehet szemezgetni, hanem saját, olvasói állapotunkat is ellenőrizhetjük. Hogy tagságunk meddig érvényes, hogy mikor, mit vittünk ki, mennyi dokumentum van, és meddig lehet nálunk, és ha úgy adódott, mennyi késedelmi díjra számíthatunk.

Mi kell ehhez? Olvasójegy szám, és jelszó. Olvasójegye mindenkinek van, aki be van iratkozva a könyvtárba, tiszta sor. Azt kell beírni az „Azonosító” mezőbe, ha szükséges – mert mondjuk 23 az olvasójegy számunk – négy karakterre kiegészítve, úgy, hogy egy „o” betűt teszünk elé (pl. o0023).

Aki a könyvtárban már használta a TextLibet keresgélésre, az már rendelkezik jelszóval is, aki még nem, annak jelszava jelenleg egyenlő saját születési dátumával, amit ilyen formában kell beírni: 19540704 (ha valaki mondjuk éppen a berni döntő napján született). Ha valaki ezen változtatni szeretne, semmi akadálya, de ahhoz majd be kell jönni a könyvtárba.

Tehát: először www.justhvk.hu.

Utána klikk az „elektronikus katalógus”-ra.

Utána „Azonosító”-ba olvasójegy szám a fenti formában.

Utána „Jelszó”: születési dátum.

Próbáljátok ki, jó, bejön.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük