Könyvtárosok hálóban

Kb. azóta követem figyelemmel Takács Dani és Paszternák Ádám tevékenységét, mióta blogolunk. Folyton ötletelnek (amihez aztán mi is csatlakozunk, vagy csak lenyúljuk azokat ;)), új fogalmakat honosítanak meg, elméleti és gyakorlati síkon egyaránt újításokon törik a fejüket, szóval állandóan zavargatják a honi állóvizet, és mindent megtesznek azért, hogy a szakma hálón tanyázó nagy öregjei fejcsóválva szemléljék az eseményeket. :)

Én bírom őket, mert látom, na jó, sejtem, mennyi meló van egy-egy projektjük mögött, amik ráadásul különösebb profittal nem is kecsegtetnek, ha most a szakmai dicsőséget nem veszem ide. Egyébként persze akkor korrekt a bejegyzés, ha hozzáteszem, sokszor gőzöm sincs arról, hogy miről beszélnek (írnak), mondjuk ez attól is lehet, hogy az informatika programozói része ijesztően távol áll tőlem.

Legújabb alkotásuk a Magyar könyvtárosok közösségi hálója. Egyelőre küszködök kicsit az oldallal, sok nekem az angol, de az ötletben rejlő lehetőségeket így is látom. Már a Klog is segített, hogy olyan könyvtárosokkal hozzon össze a sors, akikkel talán soha nem találkoztam volna, még virtuálisan sem, de ez most még több annál. Lazán megismerhetem az ország könyvtárosait, mármint ismerősök leszünk, és lesz majd itt sok kérdés, kérés, újabb ötletek, és ne félj, előbb-utóbb lesz itt vita is, építő jellegű, nem csak móka-kacagás.

A post meglepően hosszú lett, ahhoz képest, hogy csak azért írtam, hogy azt írjam: köszönöm!

Ti meg kollégák, gyertek, jelentkezzetek! Meghívó nélkül is megy a regisztráció, próba szerintem.

március 31, 2007

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük