1000 nap

Ha nem csal a szemünk (és a Twitter statisztikája), akkor éppen ma 1000 napja, hogy könyvtárunk elküldte első csiripjét a nagyvilágba, valamikor 2007 végén. Az már az akkor megírt blogbejegyzésből derül ki, hogy tulajdonképpen ezt az ötletet (is) Paszternák Ádám kollégánknak köszönhettük, aki felhívta a figyelmünket egy cikkre a „leghasznosabbnak tartott 13 webkettes alkalmazás”-ról. Köztük volt a Twitter is.

Eleinte fura volt, hogy valami olyasmit írunk, amit szinte senki sem olvas, hiszen néhány „geek könyvtároson” kívül nem nagyon akadt más követőnk (tény, nem is írtunk sok csiripet akkoriban, talán ezért is van, hogy még mindig csak a nyolcszázadik twittünk felé araszolunk). De nem adtuk fel, és aztán, kb. úgy két éve elkezdett ugrásszerűen nőni az orosházi csiripelők száma, ami – és ez talán a legszebb ebben az egész webkettes izében, és ezt szeretném kiemelni minden olyan könyvtáros kolléga számára, aki esetleg ugyancsak szívesen regisztrálná intézményét a Twitteren – egyet jelentett a könyvtári követők számának az emelkedésével is. Ettől kezdve valóban volt (és van is) létjogosultsága a twitteres jelenlétünknek, hiszen követőink zömével tényleg csak így – illetve most már a Facebook-on keresztül is – tudjuk tartani a kapcsolatot.

A Twitteren sok olyan visszajelzést kaptunk, amit máshol nem (és nem dicsekvésből, de jobbára elismerőeket). Sok olyat olvastunk, amit máshol nem (vagy csak sokkal később olvastuk volna). És – mint az már írva vagyon – sok olyan barátra tettünk szert, akikre máshol nem tudtunk volna. Hát nem megérte ez az ezer nap? Folytatása – természetesen – következik.

In English

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük