Versíró játék Orosháza és a kistérség alkotóinak

Emlékezés városunk egykori kiemelkedő szellemi alakjára, hagyományőrzés és hagyományteremtés, tehetséggondozás és szűkebb hazánk verskultúrájának felpezsdítése a célja annak a versíró pályázatnak, amelyet Orosháza Város Önkormányzata, a Helios Alapítvány és a Justh Zsigmond Városi Könyvtár közösen hirdetett meg – mondta el Károlyi Fülöp Béla, a Helios Alapítvány elnöke a könyvtárban tartott sajtótájékoztatón. A Jászay-Horváth Elemér orosházi születésű költő emlékére kiírt versíró versenyre a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek Orosháza, Gyopáros, illetve a Dél-Alföld hangulatát örökítik meg és stílusban emlékeztetnek Jászay-Horváth színes, hangulatos, dallamokban gazdag költészetére, és bár a lírai műnemen belül nincs megkötés, elsősorban szonetteket, elégiát, vagy ódát várnak.

Mint Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere – az egyik ötletgazda – elmondta, fontosnak tartják az Orosházán és a kistérség településein élő fiatalok tehetséggondozását, ezért különlegesre tervezik a díjátadó ünnepséget. Versünnep keretében, színművészek előadásában hallhatják majd verseiket a pályázók, valamint a későbbiekben tervezik egy kötet megjelentetését is. Az első három helyen végző pályázókat egy-egy tíz alkalmas élményfürdő-belépővel jutalmazzák ( az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. felajánlásával), valamint könyvajándékkal harminc-, húsz- és tízezer forint értékben.

A pályamunkák beküldési határideje 2011. május 16., a szakmai zsűri értékelését követően pedig július 12-én lesz az eredményhirdetés az Orosháza Fesztivál programsorozat keretében. A kiírás részletesen olvasható lesz az interneten a város, a Helios Alapítvány és a könyvtár honlapjain. A leendő pályázók a könyvtárban személyesen is érdeklődhetnek.

  • egy kérdés a pályázat benyújtásával kapcsolatban: a beküldési postai cím és az e-mail közötti „valamint” szó azt akarja jelenteni, hogy a két lehetőségből bármelyiken postázhatjuk, vagy mindkettőn kell? (idióta kérdés, de nem tiszta.)

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük