Színjátszók a könyvtárban

Szombaton, Justh Zsigmond születésének a 150. évfordulóján olyan programmal emlékeztünk névadónkra, mely – ismerve egyik nagyszerű kezdeményezését, a parasztszínházat – szorosan kapcsolódik ahhoz a szellemiséghez, amit Justh maga is képviselt. A Főnix KASZT (Kardoskúti Amatőr Színjátszó Társulat) tagjai ugyanis éppúgy csak a játék és a közös élmények kedvéért gyűlnek össze hétvégenként a próbákra, mint annak idején Justh parasztjai esténként, munka után.

Mivel korábban még sosem történt meg, hogy a könyvtár olvasótermében színpaddal várjuk az olvasóinkat (amit ezúton is köszönünk a Petőfi Művelődési Központnak!), és mivel a kardoskúti színjátszók sem léptek még fel ilyen környezetben eddig, volt némi izgalomra okunk, ám mindez az előadás során már fel sem tűnt senkinek. A kardoskúti színészek vidám jelenetei kellemes felüdülést hoztak a szürke februári délutánon, köszönet érte mindannyiuknak.

Terveink szerint a későbbiekben lesz folytatás is, de aki nagyon kíváncsi a kardoskútiak játékára, DVD-n megnézheti őket a könyvtárban bármikor, hiszen a januári fellépésük felvételét ajándékba megkaptuk tőlük.

Fotókat az előadásról ide kattintva nézegethettek.

Az előadás támogatói voltak: Orosháza-Gyopárosfürdő, Fórum gyorsétterem


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük