Könyvtáros legó

Bizony, a Legó szakemberei sem sokat agyalhattak, amikor kitalálták, hogy legyen már egy könyvtároscsaj is a csapatban, ami egyébként igazán támogatandó ötlet. De ahelyett, hogy valami „superlibrarian” mentené meg a világot a gonosz betűfalókkal szemben, csak fogták az összes sztereotípiát, ami eszükbe jutott (és hát valljuk be, ezzel tényleg nem is kellett sokat erőlködni), majd amit csak lehetett belesűrítettek egy tízcentis kis hülye figurába. A mellékelt képhez nincs is sok hozzáfűznivalóm, szemüveg, kardigán, frizura, minden a helyén, a „Shhh!” feliratú bögréért pedig még egy kreatív-díjjal is jutalmaznám a dicstelen elkövetőket.

De mivel a Legónak van honlapja is, ahol még valami termékismertetőt is ki kell szenvedni, hát ott aztán sikerült szavakban is olyan szinten összefoglalni, milyenek vagyunk mi, könyvtárosok, hogy ha erre nem csap le a Wikipédia, akkor semmire sem.

„Psszt!”

A könyvtáros a könyveket szereti a legjobban az egész világon. (…) Bárcsak mindenki annyira szeretne olvasni, mint ő, a világ jobb hely lenne… és csendesebb is. A könyvtáros rendkívül fontosnak tartja, hogy a könyvet kellő tisztelettel használd, mindig használj könyvjelzőt szamárfülezés helyett (…). És ami a legfontosabb: soha, soha ne vidd vissza késve a könyvet!

A csodálatos találatért köszönet a lisnews.com-nak!

április 12, 2013

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük