Törülközős moly találkozó

Aki május 25-én, délután 3 óra fele az Árpád-kertben sétált, nem megszokott látványnak lehetett szemtanúja: törülközőn ücsörgő molyok lepték el a pázsitot.

Már az előző találkozó alkalmával szóba jött, hogy mi lenne, ha jó idő esetén a Molyok kivándorolnak a könyvtár falai közül a szabadba. Tulajdonképpen ez nem csak azért pozitív dolog, mert a nap sugaraiban fürdőzhetünk, hanem bárki akinek csak felkelti érdeklődését a vidám, olykor-olykor hangosan kacagó, könyvekkel körberakott társaság, az szabadon csatlakozhat hozzánk. Közénk ülhet és jobban megismerhet bennünket. Szerencsére az idő eme terveknek nem tett keresztbe, így varázsszőnyeg helyett törülközőkkel röppentünk ki az Árpád- kertbe. De miért pont törülköző? A találkozó időpontja, május 25-ére, a Towel Day-re, azaz Törülköző napra esett. Ezen napon a Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyv szerzője,  a híres angol sci-fi író, Douglas Adams előtt tisztelgünk. A felkészültebbek nem csak törülközőt hoztak magukkal, hanem körmüket is az alkalomhoz díszítették. (Aki ismeri a regényt, az tudja miért is fontos a 42-es szám. Aki pedig nem… nos annak bátran ajánljuk elolvasásra a könyvet.)

„Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos.”

Jövó hónap utolsó szombatján újra felbukkanunk az Árpád-kertben. Ha meglátsz NE ESS PÁNIKBA! Csatlakozz hozzánk! Hogy miért jó a Moly Klub? Miközben kínai szótárat forgatsz a kezedben olyan ételnevekre bukkansz, amiknek a receptjéhez több tippet is tudunk ajánlani, mindeközben a könyves filmadaptációkat vesézzük ki, ha nincs meg egy szóban forgó könyv, és régóta fáj rá a fogad, de nincs kedved várni a könyvtári előjegyzésre valamelyikőnk biztos szívesen odaadja. Az írók, könyvek, könyvsorozatok és hasonló molyos témák között játékkal és finom muffinok majszolásával ütjük el az időt, aztán pedig a nyárra való tekintettel féktelen fagyizásba tör ki a találkozó vége.

Ilyen egy jól sikerült Moly Galeri.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük