Könyvtár, Hotelkönyvtár, Strandkönyvtár

Bő egy hónapja keresett meg minket az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont igazgatója, hogy tudnánk-e segíteni egy kisebb könyvtár kialakításában a hotelben, mert a vendégek ezt kérték, és mert hallották, hogy a strandkönyvtár megnyitásában is aktívan közreműködtünk. Ez a nyilvánvalóan több szempontból is örömteli megkeresés akkor még csak félmegoldást szült: összegyűjtöttünk néhány doboznyi olyan, zömében ajándékba kapott könyvet, melyet elsősorban ugyan a strandkönyvtárnak szántunk, de vélhetően a hotel vendégei is örömmel forgatták azokat. Közben a fürdőből is kaptunk jelzést, hogy fogyóban vannak a könyvek, így két okunk is volt arra, hogy megkeressük a strandkönyvtár megnyitását is támogató Antikvárium.hu képviselőit: ha tudnak, segítsenek újból a Gyopárosfürdőn pihenő könyvbarátok olvasmányigényének kielégítésében. És mint korábban is, az Antikvárium.hu most is segített.

A frissen érkezett, mintegy 300 könyv egy részéből a strandkönyvtár állományát újítottuk meg. Ez jó alkalom volt arra is, hogy megnézzük a kölcsönzési füzetet, amit ugyan nem kötelező kitölteni, de mi szépen kérjük. Ami nem meglepő, hogy a mintegy 50 regisztrált kölcsönző között alig akad orosházi, az viszont mindenképp érdekesség, hogy volt közöttük vancouveri lakóhelyű is (ő egyébként vissza is vitte a kikölcsönzött könyvet).

A könyvcsomag másik részét hamarosan átviszik az Alföld Gyöngye Hotelbe, hogy az ottani választékot gazdagítsák az új könyvek (érdekes analógia, hogy éppen most került fel a Kötve-Fűzve blogra egy bejegyzés a hotelkönyvtárakról).

Ha lesznek fotóink az Alföld Gyöngye könyvtáráról, megosztjuk veletek azokat is. Addig is nézegessetek pár strandkönyvtáras képet, nem lesz nehéz, csak kattintsatok a lenti fotóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük