Ünnepi könyvhétvége

Városi rendezvénysorozat lett a 85. ünnepi könyvhétből a múlt héten, ilyesmire hosszú évek óta nem volt példa Orosházán, talán tizenöt éve történt valami hasonló utoljára az Árpád-kertben, de ha tévedek, majd kijavít valaki. Egy biztos: az elmúlt években egy-egy könyvbemutatóval, könyvkiárusítással, új könyvek kampányszerű vásárlásával csatlakoztunk csupán az országos programhoz, így ami most történt, hatalmas felüdülés számunkra is.

Most csak arról, ami a könyvtárat illeti: az olvasóteremben két helyi szerző új könyvét is bemutathattuk, a rendezvénytéren játszóházzal vártuk a gyerekeket, na meg három napon át tartó könyvkiárusítással, ahol nem csak könyveket árultunk, de játékkal is vártuk az érdeklődőket. A 13+1 könyvtárunkkal kapcsolatos kérdést tartalmazó totónkat helyesen kitöltők garantált ajándékként egyéves könyvtári tagságra jogosító bilétát kaptak, amit még a mai napon lehet beváltani a könyvtárban. Negyvennégy telitalálat született, és a nyertesek közül sokan évek óta nem jártak már a könyvtárunkban, most viszont örömmel érvényesítették az olvasójegyüket. A célunk most már az lesz, hogy a folyamatosan frissülő, bővülő állományunkkal, programjainkkal és szolgáltatásainkkal meg is tartsuk őket a használóink között.

Ígéretünkhöz híven a helyes megfejtők között ma délelőtt kisorsoltunk három páros élményfürdő belépőt Gyopárosfürdőre az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. jóvoltából. A szerencsés nyertesek:

– Dr. Proháczka Gyöngyi

– Matejka Jaroszláv

– Gábor Sándor

Akárcsak tavaly, most is óriási köszönettel tartozunk az Orosházi Moly Galeri épp ráérő tagjainak, akik kisegítettek minket a könyvárusítás néhány rázósabb pillanatában, hiszen voltak bizony olyan időszakok (pl. amikor a könyvtár is nyitva tartott, könyvbemutató is volt, a LélekVitamin Klub is találkozott, a főtéren pedig játszóház is volt, és persze könyvet is árultunk egyszerre), amikor már-már “elfogytunk”. Az ünnepi könyvhét során 45.605 forint értékben árusítottunk könyveket. A bevételt könyvek vásárlására kívánjuk fordítani, és az érintett molyok most is – pont, mint tavaly – javasolhatnak majd egy-egy könyvet vásárlásra.

Szóval tényleg ünnnepi volt a könyvhetünk, reméljük, egy hagyomány éled újjá ezáltal, és jövőre jön a folytatás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük