Élő könyvtár

Kedves Olvasók, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának meghívóját szeretnénk továbbítani számotokra. Szeretettel várunk mindenkit 2014. november 20-án a Gyermekfalu életét bemutató Élő könyvtárba – a könyvtárba.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa egy politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű gyermekek és családjaik támogatása, érdekeik képviselete.

 Jelenleg Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen működnek SOS Gyermekfalvak 10-12 családi házzal és saját háztartásukban élő nevelőszülői családokkal. A Gyermekfalvak tevékenységéhez szervesen csatlakoznak lakásotthonaink, melyek Szegeden, Lajosmizsén, Kecskeméten és Sében találhatók. Alapítványunk hálózataiban ma 380 gyermek és fiatal él.

A gondozásunkban élő gyermekek egyéni érdekeit, igényeit és szükségleteit figyelembe véve 2014-ben Alapítványunk egy fontos döntést hozott: a Battonyán működő programunkat átköltöztetjük Orosházára. A költözést 2015 nyarára tervezzük.

Azt gondoljuk, hogy ezen változás nemcsak az SOS életében egy nagy lépés, hanem a város életében is. Erre tekintettel 2014. november 20-án – a gyermeki jogok világnapján – szeretnénk bemutatkozni az Orosházán élő embereknek, jövőbeli szomszédainknak, szakembereknek és közösségeknek.

Bemutatkozásunkra egy rendhagyó formát választottunk: Élő Könyvtárat szervezünk. A téma a gyermekvédelem, a „könyvek” pedig a gyermekvédelem szereplőit testesítik meg. Az Élő Könyvtár hasonlóan működik, mint egy hagyományos könyvtár, az „olvasók” kikölcsönözhetnek egy „könyvet” egy rövid időre. A Könyvárban megtalálható lesz többek között a „Nevelőszülő Könyv”, a „Lakásotthoni Nevelő Könyv” és az „SOS-es Fiatal Könyv”.

Jöjjön el és legyen az „olvasónk” egy délután erejéig! Pillantson bele az SOS Gyermekfalu életébe, ismerje meg milyen nevelőszülőnek lenni vagy mit mesélnek az SOS-ről a gondoskodásban élő fiataljaink.   

Az Élő Könyvtár

időpontja: 2014. november 20. 16-18 óráig

helyszíne: Justh Zsigmond Városi Könyvtár, 5900 Orosháza, Kossuth utca 3.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük