Frissülő szabályzatok

Orosháza Városi Önkormányzat Képviselő-testülete közvetlenül az ünnepek előtti, december 23-i ülésén hagyta jóvá könyvtárunk új Könyvtárhasználati Szabályzatát, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását.

Az SZMSZ módosítására a 68/2013 (XII.29.) NGM rendelet miatt volt szükség, ennek értelmében az „Alaptevékenysége szakfeladat szerint” alpont törlésre került, helyére pedig az „Alaptevékenysége kormányzati funkció szerint” alpont lépett. A kormányzati funkció számok és megnevezésük: 082042 Könyvtári állomány gyarapítása, nyilvántartása, 082043 Könyvtári állomány feltárása, megőrzése, védelme, 082044 Könyvtári szolgáltatások.

Ami pedig a Könyvtárhasználati Szabályzatot illeti, azt legutóbb 2008-ban módosította a könyvár vezetése. Az elmúlt hat esztendőben számos olyan változás történt a könyvtár életében, amely indokolttá tette a szabályzat felülvizsgálatát, az elavult adatok módosítását, illetve az új szolgáltatások részletes felsorolását. Az informatika területén új technológiák terjedtek el, melyek a könyvtár mindennapjaiban is megjelentek (pl. pendrive, wifi, internetes közösségi oldalak stb.); bővült a könyvtár szolgáltatásainak köre (házi videofelvételek digitalizálása, irodai szolgáltatások, klubfoglalkozások stb.); emelkedett a rendezvények száma; változtak a térítéses szolgáltatások díjai; megszűnt a gazdasági ügyintéző munkakör; növekedett a nyitva tartott órák száma stb. Időszerűvé vált tehát a Könyvtárhasználati Szabályzat frissítése.

A frissített szabályzatokat a Közérdekű adatok menüpont alatt találjátok, vagy közvetlenül itt:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük