Gion Nándor Szépirodalmi Pályázat 2015.

Egy kicsit még visszautalva az április 30-i Gion Nándor-rendezvényünkre, ezúton szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani a Gion Nándor Emlékház felhívását, hiszen a novellaíró pályázatra bárki pályázhat, aki magyar nyelven alkot. Határidő: 2015. június 1.  A folytatáshoz klikkelj a címre!

A Gion Nándor Emlékház az idén is meghirdeti a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázatot, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagodásának ösztönzése, új művek megírásának serkentése, a vajdasági magyar prózairodalom fellendítése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbélésének ösztönzése.

Az idén a Forum Könyvkiadó Intézettel karöltve, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával az emlékház ifjúsági regénypályázatot hirdet az életvitelszerűen Szerbiában élő írók részére és novellapályázatot magyar nyelven alkotó szerzők részére.

A pályázatok három legjobb művének és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A pályamunkák beküldésének módja és határideje:

A jeligével ellátott novellák beérkezési határideje 2015. június 1-je, az ifjúsági regény kategóriában 2016. január 1-je. A novellapályázat eredményhirdetésére 2015. augusztus 30-án, a regénypályázat eredményének kihirdetésére pedig 2016. február 1-jén, Gion Nándor 75. születésnapján kerül sor a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson. A pályázók a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (lakcím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé (http://www.gionnandoremlekhaz.org).

A kéziratok nyomtatott és elektronikus változatát kizárólag postai úton kérjük a Gion Nándor Emlékház címére küldeni: Gion Nándor Emlékház Popovača venac u. 30. 21480 Srbobran (Szenttamás) Szerbia Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com

május 13, 2015

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.