Jól gurult a BlogKerék

Hétfőn a szegedi Somogyi-könyvtár tartott egy remek kis programot BlogKerék néven, ahol szerény kis blogunk is bemutatkozhatott. Persze nem egyedül, vendég volt bőven, egyrészt a kerekasztal-beszélgetés résztvevői (sokan voltunk, lásd itt), másrészt a közönség türelmes tagjai (jobbára könyvtárosok és Moly-rajongók). Komolyan, alig fértünk, de ez nagyon jó.

Véletlenül sem jegyzeteltem, így részletes beszámolót tőlem sajnos hiába vártok, de néhány élményt azért sikerült máig elraktároznom. A legnagyobb, természetesen, hogy  személyesen találkoztam pár olyan könyvtáros bloggerrel, akivel eddig csak online tartottuk a kapcsolatot (Trinitynél pl. végre leróhattam többéves, a Veszíts el egy könyvet!-hez kapcsolódó adósságomat a végén, és bizony nagyon sajnáltam, hogy nem alakult kicsit szerencsésebben a MÁV-menetrend). Persze nem csak a sörkertben értek kedvező benyomások, hanem magán a programon is. A házigazda-főszervező Oros Sanyi például nagyon talpraesetten kezelte a helyzetet, miszerint majdnem tíz vendég szeretne szóhoz jutni, és valahogy sikerült is ezt elérnie. Sokat készülhetett, intézett pogácsát és kávét, ráadásul a könyvtárunkat is meghívta… most tényleg, mit lehetne rajta kritizálni?

Már utaltam rá, ott volt a találkozón Nagy Bence, a Moly “vezérigazgatója” is, aki annak ellenére okozott kellemes meglepetést, hogy párszor már találkoztunk korábban. Kiderült ugyanis, hogy ritka jó előadói képességekkel bír, ami eddig valahogy nem tűnt fel, igaz nagyobb nyilvánosság előtt sosem hallottam még beszélni. Nem akarom őt agyondicsérni, mert majd esetleg úgy érzi, hogy ezt viszonozni illenék (ami természetesen úgy is van), de volt humora, és közben nagyon meggyőző is volt (annyira, hogy amikor feltette a kérdést, hogy van-e valaki, aki még nincs regisztrálva a Molyon, senki sem jelentkezett…). Jó ötlet volt meghívni, örültem neki, és legalább ennyire örültem annak is, hogy ott volt a közönség soraiban – mi több, szót is kapott – a Szegedi Egyetem könyvtárának képviseletében az az illető, aki a Twitter és Facebook felületükért felel. Ritka szórakoztató az ő netes megjelenésük, jó tudni, ki áll a rövid bejegyzések mögött.

A rendezvényről készült beszámolót itt, a fotókat itt tekintheted meg. Köszönet a meghívásért!

június 10, 2010

  • Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.